Om oss

OM OSS


Hos oss hittar du Umeås bästa frisörer, ett glatt & kreativt gäng som älskar sitt yrke! Alla har godkända utbildningar &yrkesbevis och vi utbildar oss & inspireras kontinuerligt tillsammans.


Vi erbjuder ungefär samma tjänster, produkter och inspiration i båda våra salonger men såklart kommer varje salong formas efter de unika kreatörer som jobbar just där, det är liksom det som är våran grej, att alla ska få vara precis som de är och utvecklas på sitt eget sätt! 


En trappa ner i salongen på Rådhusesplanaden hittar du även Hudkollektivet som består som erbjuder ansiktsbehandlingar, massage, Yumi Lashes & mer.


Vi älskar att göra dig fin från topp till tå!

Malin Källberg frisör i Umeå

Malin grundade tillsammans med Anca den framgångsrika salongen KällbergElmberg som sedan blev Frisören & Kreatören och nu heter Frisörkollektivet.


Malin har i många år tidigare arbetat som utbildare åt Davines och är numera även färdiutbildad frisörlärare så nuförtiden kan ni ofta hitta en elev på salongen!


Till vardags står Malin med sina stamkunder dagarna i ända och om du vill ha en tid hos denna duktiga frisör måste du vara ute i god tid. Kreativt tänk med smarta och vackra lösningar är Malins melodi. Musik är också en stor del av hennes liv så när hon får styra högtalarna på salongen blir det svängigt på oväntade sätt!


Malin Källberg


Frisör på Rådhusesplanaden / Frisörlärare

Ulrika Löwgren frisör i Umeå

Ulrika är salongens skarpa frisör med vassa saxar som är den som ser till att vi andra inte svävar iväg alldeles för mycket i stora visioner och magiska drömmar.


Ullis är den som ansvarar för noggrannhet och disciplin med hjärtat på rätt ställe och har i alla år fått förnyad post som salongens Idrottsminister, ett uppdrag som endast är för de tuffaste då samtliga kollegor till henne är fenomenalt engagerade, ett tag, tills lämplig ursäkt kommer och Ulrika får ta ett omtag.


Här har vi en frisör som även hon spenderar dagarna med sina trogna stamkunder så planera ditt besök hos Ullis noga om du vill få en tid. Skarpa linjer, klassiska former och snygga färger är Ullis grej, allt med ett perfekt avslut för ordet slarv finns inte i denna proffsiga frisörs vokabulär.


Ulrika, Ullis


Frisör på Rådhusesplanaden

Simon Jäde Lindberg frisör i Umeå

Elsa tog studenten från Frisörskolan i juni 2023 och jobbar hos oss som frisörtrainee för att göra klart sin utbildning.


Elsa har en fantastisk känsla för färg och form och älskar verkligen detta hantverksyrke! Hon tar sig an alla jobb med entusiasm och här har du en tjej som vågar det mesta.


Hos Elsa kan du boka alla typer av frisörbehandlingar till rabatterat pris, för aktuellt pris se vår bokningssida.


Instagram @_byelsa_

Elsa


Frisörtrainee på Rådhusesplanaden

Simon Jäde Lindberg frisör i Umeå

Från och med hösten 2023 är Simon student på Umeå Universitet heltid men kommer att jobba extra och ta hand om de av sina stamkunder han hinner med!

Simon


Pluggar & jobbar deltid som Frisör på Rådhusesplanaden 


Johanna Norman frisör i Umeå

Den här sköna bönan som har stenkoll på de senaste klippteknikerna hittar du oftast i vår salong på Tegsborg eller i vår systersalong Another Salon i Thulehuset.


Sitt ungdomliga yttre till trots har Jojjen många år inom yrket, är mycket trendkänslig och har ett skarpt öga för stil och form. Hon är dessutom oerhört inspirerande med sin klädstil och sinne för detaljer. Hon är liksom ungdomens källa samtidigt som hon är den här kloka, visa gurun på salongen. Expressionistisk och minimalistisk på samma gång. Hur bär hon sig åt?


Enkla smarta lösningar, skarpa frisyrer med hög trendfaktor och perfekt finish är Jojjens stil, vill du ha en tidlös snygg frisyr? Vill du ha en lugn stund? Vill du ha hockeyfrilla eller Bowl Cut? Då är det Johanna du ska boka tid hos!


För att kolla in Johannas arbeten följ henne på Instagram @lovelyhairbyjo

Johanna, Jojjen


Frisör på Söder & Another Salon

Jenny Janse Frisörkollektivet

Rakel blev klar frisör från Dragonskolans frisörprogram i juni 2022 och har varit hos oss sedan dess för att lära sig allt vi bara kan lära henne om frisöryrket!


Rakel är lugn och behaglig som person och tar sig an alla typer av jobb med entusiasm och kunskap, när hon inte klipper så tycker hon om att springa, långt, gärna maraton och vi andra är avundsjuka på denna uthållighet hon har!


Hon har även en fabless för vackra och unika flätor och uppsättningar så vill du få inspiration kan du spana in hennes Instagram @hairstyles.rakel


Hos Rakel kan du boka alla typer av frisörbehandlingar med rabatterat pris, kolla in vår bokningssida för aktuella priser.Rakel


Frisörtrainee på Teg & Another Salon

Jenny Janse Frisörkollektivet

Har du sökt med levande ljus och gaslykta efter en ekofrisör här i Umeå?


Grattis! Här har du henne.Med snart 20 års erfarenhet har Sofia varit yrket trogen, trots utsvävningar runt om i världen, som servitris i Toscana och konstutbildning på Öland. En kreativ själ som drömmer om en empatisk jämställd värld för alla arter. På gården en bit utanför stan odlar hon kål och potatis för husbehov och njuter den vackra utsikten med sina kära hästar helst i blickfånget.


Nu hittar ni henne nästan varje dag på vår salong på Tegsborg. Där kan du boka växtfärg, indisk överkroppsmassage och du kan ge dig den på att få en gedigen lektion i ekologisk hårvård, svenska märken och handgjorda tvålar. Väl grönt mött!


Sofias frisörjobb finner ni på sofia.pa.soder på Instagram.


För mer magi, kvinnokraft, hästar och annat, kika in på @syrranochanden eller www.syrranochanden.se där ni hittar Sofias eget företag, där hon bl.a gör hembesök. 


Sofia


Ekofrisör på Teg

Eva-Lotta Rinzén spaterapeut Umeå

Angelica driver eget företag som hudterapeut, massör och fransstylist en trappa ner hos oss.


Hos Angelcia kan du boka tid för ekologisk ansiktsbehandling med Maria Åkerbergs produkter, klassisk massage, Yumi Lashes och fransförlängning, inom kort kommer hon även erbjuda vaxning.


Angelica tror på på att ge människor tid för återhämtning genom att erbjuda olika typer av kroppsbehandlingar utifrån vem du är. Alla behandlingar utförs med produkter som är snälla för oss människor och den natur vi lever i. 


Boka tid hos Angelica gör du på hennes egen sida.


Bok tid hos Angelica här > 


Instagram @angelicashudvard

Angelica


Hudterapeut / Massör / Yumi Lashes / Fransstylist

Jenny Janse Frisörkollektivet

Jenny är salongernas ägare som ibland står med kunder, ibland är vaktmästare, allt i allo och ibland sitter hemma med bokföring, planering och utveckling av företaget. Många strängar på lyran är det som passar denna kreative entreprenör bäst!


Om du vill vara kund hos Jenny får du en frisör som kanske inte alltid hinner med att ta hand om dig men när hon väl gör det blir du superfin! Naturliga frisyrer som är lättskötta och korta skarpa hår är specialiteten.


Hållbarhet, företagande och att skapa arbetsplatser där alla trivs är det Jenny brinner för mest av allt och frisörbranschen som helhet.


Du hittar oftast Jenny vid datorn med bokföringen eller lagandes något trasigt i en salong men ibland hoppar hon in och klipper när alla andra frisörer har fullbokat och inte räcker till, eller om det är mycket vab eller annat som gör att en exra person behövs för att få ihop dagarna! 

Jenny


Ägare / Frisör 

Genom åren har många fantastiska personer funnits i vår salong och lämnat avtryck både i vårt gäng,

vår identitet och bland våra kunder. Vill du hitta någon av dem hjälper vi dig gärna!Linda - Flyttar sin verksamhet till Hälsans Hus i juli 2023 så kika in på hennes Instagram eller i bokningen för mer info.

Boka massagetid hos Linda här > Instagram @tonus_massage_friskvard


Caroline - Tar en paus från frisöreriet från 1/8/2023 för att fokusera på stickning, garnaffären och sociala medier, vi längtar tills hon återvänder igen! 


Elina - Finns numer enbart på Another Salon i Thulehuset men kommer och gästspelar på Rådhusesplanaden ibland! www.anothersalon.se


Eva-Lotta - Skalar ner sin verksamhet och har flyttat den hem till Egnahemsvägen 19. www.evri-ekologisk-hudvard-massage


Linda - Finns nu på Polarkliniken på Västra Norrlandsgatan 17, 1 trappa upp med sitt företag wholesome.nu. 


Annica - Finns nu på heltid i Robertsfors där hon bor. Dit tog hon med sig Frisören & Kreatören logotypen och öppnade en likadan salong. Vill du boka tid hos henne besök www.frisorenkreatoren.se


Julia A - Har bytt yrke helt men dyker upp ibland för att bli fin i håret och hänga med oss eller klippa sin familj.


Julia J - Denna underbara frisör fick vi under en tid låna från Beauty Factory men hon har nu bestämt sig för att det är dags att prova på något helt annat.


Pia Stylist - Pia driver en egen salong och mer om den kan du läsa på piastylist.se