Om oss

OM OSS


Hos oss hittar du Umeås bästa frisörer, ett glatt & kreativt gäng som älskar sitt yrke! Alla har godkända utbildningar &yrkesbevis och vi utbildar oss & inspireras kontinuerligt tillsammans.


Från januari 2022 finns vi även på Tegsborg! Det betyder bland annat att vi får det luftigare i salongen på stan då vi kan dela upp oss på två ställen.

Vi kommer att erbjuda samma tjänster, produkter och inspiration i båda våra salonger men såklart kommer varje salong formas efter de unika kreatörer som jobbar just där!


En trappa ner i salongen på Rådhusesplanaden hittar du även Hudkollektivet som består som erbjuder ansiktsbehandlingar, massage, vaxning, Yumi Lashes & mycket mer.


Vi älskar att göra dig fin från topp till tå!

Malin Källberg frisör i Umeå

Malin grundade tillsammans med Anca den framgångsrika salongen KällbergElmberg som sedan blev Frisören & Kreatören och nu heter Frisörkollektivet.


Malin är numera färdiutbildad frisörlärare och finns oftast på salongen på heltid men t.ex. under våren 2022 kommer hon att jobba deltid som frisörlärare på Dragonskolan och självklart är hon ivrig att omsätta sina kunskaper i praktiken på salongen så numer kan ni ofta hitta en elev på salongen!


Till vardags står Malin med sina stamkunder dagarna i ända och om du vill ha en tid hos denna duktiga frisör måste du vara ute i god tid. Kreativt tänk med smarta och vackra lösningar är Malins melodi. Musik är också en stor del av hennes liv så när hon får styra högtalarna på salongen blir det svängigt på oväntade sätt!


Malin Källberg


Frisör på Rådhusesplanaden / Frisörlärare

Ulrika Löwgren frisör i Umeå

Ulrika är salongens skarpa frisör med vassa saxar som är den som ser till att vi andra inte svävar iväg alldeles för mycket i stora visioner och magiska drömmar.


Ullis är den som ansvarar för noggrannhet och disciplin med hjärtat på rätt ställe och har i alla år fått förnyad post som salongens Idrottsminister, ett uppdrag som endast är för de tuffaste då samtliga kollegor till henne är fenomenalt engagerade, ett tag, tills lämplig ursäkt kommer och Ulrika får ta ett omtag.


Här har vi en frisör som även hon spenderar dagarna med sina trogna stamkunder så planera ditt besök hos Ullis noga om du vill få en tid. Skarpa linjer, klassiska former och snygga färger är Ullis grej, allt med ett perfekt avslut för ordet slarv finns inte i denna proffsiga frisörs vokabulär.


Ulrika, Ullis


Frisör på Rådhusesplanaden

Johanna Norman frisör i Umeå

Jojjen är efter några år med mammaledigheter tillbaka på full tid och vi är såååå lyckliga! Eftersom hon bor på Teg så kommer hon att tillbringa många dagar i veckan på vår nya salong på Tegsborg så hittar du ingen tid hos henne på Rådhusesplanaden kan du istället välja 'Söder' på onlinebokningen, där kan det finnas fler tider att välja på! 


Sitt ungdomliga yttre till trots har Jojjen många år inom yrket, är mycket trendkänslig och har ett skarpt öga för stil och form. Hon är dessutom oerhört inspirerande med sin klädstil och sinne för detaljer. Hon är liksom ungdomens källa samtidigt som hon är den här kloka, visa gurun på salongen. Expressionistisk och minimalistisk på samma gång. Hur bär hon sig åt?


Enkla smarta lösningar, skarpa frisyrer med hög trendfaktor och perfekt finish är Jojjens stil, vill du ha en tidlös snygg frisyr? Vill du ha en lugn stund? Vill du ha hockeyfrilla eller Bowl Cut? Då är det Johanna du ska boka tid hos!


Johanna, Jojjen


Frisör på Rådhusesplanaden & Teg 

Elina Andersson frisör i Umeå

Elina började hos oss i Maj 2020 och kom då från Beauty Factory där hon jobbat i många år. Hon är en klippa i alla lägen och har koll på de senaste trenderna, älskar att göra balayage och testa nya stylingtekniker som ingen annan förstår sig på. Hon arbetar enbart med ammoniakfri hårfärg från O&M och kan allt om färg!


Här har du en superduktig frisör som verkligen älskar sitt yrke. Hon arbetar även med att sminka, styla och sätta in Hairtalk löshår och hon har koll på allt som händer i dagens snabba frisörvärld. Ny mirakelprodukt lanserad? Ny stylingteknik sprids på sociala medier? Sa du att det var en kurs i något nytt med ett ord som ingen kan uttala och stava rätt? Klart Elina sett det och dessutom kollat upp allt noga!


Hos Elina blir alla fina i håret, kille som tjej. En trevlig och utåtriktad person som inte pratar i onödan och som är en hejare på att se vad just du passar i. Om du är redo för en ny frisyr eller bara vill fixa till din gamla så är Elina din nya frisör.


Elina


Frisör på Rådhusesplanaden & Teg 

Simon Jäde Lindberg frisör i Umeå

En kreativ och sprudlande frisör som gillar utmaningar och hittar lösningar på det mesta!


Blev inte den rosa färgen som du tänkt? Ville du ha löshår sa du? Kanske avsluta besöket med en sminkning? Då är Simon din frisör! Dessutom är han en hejare på växtfärg och salongens outnämnda ekofrisör, trots att han även älskar att arbeta med kreativa kemiska färger. Kunskap i massor besitter han alltså!


Simon är grym på blonda hår, balayage och galna färger plus har världens sötaste katter hemma!


Simon


Frisör på Rådhusesplanaden 


Caroline Berggren frisör i Umeå

Caroline som tog en paus från frisöreriet för att fokusera på stickningen och jobba på Perssons Garn återkommer nu på vår nya salong på Tegsborg en kväll i veckan!


Vi är så glada att få vara med denna sprudlande, ljudliga och inspirerande varelse igen!


Här har vi en frisör som gillar enkla lösningar på svåra problem, som skapar galna färger och snygga frisyrer och som bestämmer vad just du passar i.


Vill du se vad hon pysslar med på sitt andra jobb hittar du henne på Instagram som @knitcarolineknit och på @perssons_garn

Caroline


Frisör på Teg

Jenny Janse Frisörkollektivet

Sofia är vår ekofrisör som driver eget företag under namnet Syrran & Anden.


När hon inte gör hembesök eller tar emot kunder i sin bagarstuga ute i Hössjö så kan du boka tid hos henne i vår salong på Tegsborg, under våren 2022 kommer hon att husera hos oss på tisdagar.


Sofia arbeter som ekologisk frisör med växtfärg/örtfärg och med ekologiska produkter. Alla kan boka tid hos henne för till exempel en klippning men vill du färga håret görs det enbart med växter!


Vill du veta mer om Sofia eller boka tid för t.ex. ett hembesök syrranochanden.se

Sofia


Ekofrisör på Teg

Jenny Janse Frisörkollektivet

Rakel är vårt senaste tillskott som är klar frisör från Dragonskolans frisörprogram i juni 2022.


Under våren 2022 kommer Rakel att jobba extra då hon inte är i skolan och från juni kommer hon att finnas på Söder på heltid. Perfekt för dig som vill komma till en trainee.


Rakel är lugn och behaglig som person och tar sig an alla typer av jobb med entusiasm och kunskap.

Rakel


Frisörtrainee på Teg.

Jenny Janse Frisörkollektivet

Jenny är salongens ägare som för många år sedan var mycket på salongen och hyrde källaren åt sin webbutik Swedish Beauty Factory med ekologisk skönhet, så chansen är stor att du faktiskt redan träffat henne (fast frisörer byter ju frisyr så ofta så hon ser nog inte alls likadan ut)! Dessutom har hon för en herrans massa år sedan jobbat med både Anca, Malin, Caroline och Johanna på en annan salong.


Swedish Beauty Factory drivs numer av andra peppiga personer som tagit över och Jenny ägnar sig helt åt att sköta om salongen och du ser henne även som ambassadör åt Sveriges Frisörföretagare där hon tar hand om Umeås frisörers seriositet och verkar för en seriös och bra frisörbransch. 


Hållbarhet är det Jenny brinner för mest av allt och hennes vision är att göra världens frisörer mer miljövänliga. 

Jenny


Ägare / Frisörföretagarnas Ambassadör / Frisör

Eva-Lotta Rinzén spaterapeut Umeå

Eva-Lotta huserar även hon en trappa ner hos Hudkollektivet där hon erbjuder ekologiska ansiktsbehandlingar från Lakshmi, massage, vaxning och inom kort, Yumi Lashes fransbehandlingar och sockring.


Eva-Lotta är utbildad på hud-, och spaterapeut med ekonaturlig inriktning samt friskvårdsmassör och ger dig en skön stund i en avkopplande atmosfär. Hon arbetar i huvudsak med Lakshmis ekologiska produkter som baseras på Ayurveda så du som vill leva hållbart och ekologiskt kommer att hitta hem här.Eva-Lotta


Hudterapeut / Massör / Vaxning / Yumi Lashes

Jenny Janse Frisörkollektivet

Linda är massör och arbetar som medicinsk massageterapeut med inriktning på lymf/bindvävsmassage.


Linda flyttar in hos oss på Hudkollektivet en trappa ner på Rådhusesplanaden 1/6/2022 och vi är så glada att få denna fantastiska person som kollega!


Om du vill boka tid hos Linda gör du det på hennes egna bokningssida, inte på vår. 


Boka massagetid hos Linda >

Linda


Massör

Genom åren har många fantastiska personer funnits i vår salong och lämnat avtryck både i vårt gäng,

vår identitet och bland våra kunder. Vill du hitta någon av dem hjälper vi dig gärna!Linda - Finns nu på Polarkliniken på Västra Norrlandsgatan 17, 1 trappa upp med sitt företag wholesome.nu. 


Annica - Finns nu på heltid i Robertsfors där hon bor. Dit tog hon med sig Frisören & Kreatören logotypen och öppnade en likadan salong. Vill du boka tid hos henne besök www.frisorenkreatoren.se


Julia A - Har bytt yrke helt men dyker upp ibland för att bli fin i håret och hänga med oss eller klippa sin familj.


Julia J - Denna underbara frisör fick vi under en tid låna från Beauty Factory men hon har nu bestämt sig för att det är dags att prova på något helt annat.


Pia Stylist - Pia driver en egen salong och mer om den kan du läsa på piastylist.se