Om oss

OM OSS


Hos oss hittar du Umeås bästa frisörer, ett glatt & kreativt gäng som älskar sitt yrke! Alla har godkända utbildningar &yrkesbevis och vi utbildar oss & inspireras kontinuerligt tillsammans.


Vi erbjuder samma tjänster, produkter och inspiration i båda våra salonger men såklart kommer varje salong formas efter de unika kreatörer som jobbar just där, det är liksom det som är våran grej, att alla ska få vara precis som de är och utvecklas på sitt eget sätt! 


En trappa ner i salongen på Rådhusesplanaden hittar du även Hudkollektivet som består som erbjuder ansiktsbehandlingar, massage, Yumi Lashes & mer.


Vi älskar att göra dig fin från topp till tå!

Malin Källberg frisör i Umeå

Malin grundade tillsammans med Anca den framgångsrika salongen KällbergElmberg som sedan blev Frisören & Kreatören och nu heter Frisörkollektivet.


Malin har i många år tidigare arbetat som utbildare åt Davines och är numera även färdiutbildad frisörlärare så nuförtiden kan ni ofta hitta en elev på salongen!


Till vardags står Malin med sina stamkunder dagarna i ända och om du vill ha en tid hos denna duktiga frisör måste du vara ute i god tid. Kreativt tänk med smarta och vackra lösningar är Malins melodi. Musik är också en stor del av hennes liv så när hon får styra högtalarna på salongen blir det svängigt på oväntade sätt!


Malin Källberg


Frisör på Rådhusesplanaden / Frisörlärare

Ulrika Löwgren frisör i Umeå

Ulrika är salongens skarpa frisör med vassa saxar som är den som ser till att vi andra inte svävar iväg alldeles för mycket i stora visioner och magiska drömmar.


Ullis är den som ansvarar för noggrannhet och disciplin med hjärtat på rätt ställe och har i alla år fått förnyad post som salongens Idrottsminister, ett uppdrag som endast är för de tuffaste då samtliga kollegor till henne är fenomenalt engagerade, ett tag, tills lämplig ursäkt kommer och Ulrika får ta ett omtag.


Här har vi en frisör som även hon spenderar dagarna med sina trogna stamkunder så planera ditt besök hos Ullis noga om du vill få en tid. Skarpa linjer, klassiska former och snygga färger är Ullis grej, allt med ett perfekt avslut för ordet slarv finns inte i denna proffsiga frisörs vokabulär.


Ulrika, Ullis


Frisör på Rådhusesplanaden

Simon Jäde Lindberg frisör i Umeå

En kreativ och sprudlande frisör som gillar utmaningar och hittar lösningar på det mesta och  som dessutom är ansvarig över vår fantastiska kaffemaskin där vi skapar stans godaste kaffe! Vi har en vacker glänsande baristamaskin, kaffebönor från Kahls på NUS som serveras med lyxig choklad från Umeås egen chokladJenny, guldkant på ditt besök eller hur?!


Blev inte den rosa färgen som du tänkt? Ville du ha löshår sa du? Kanske avsluta besöket med en sminkning? Då är Simon din frisör! Dessutom är han en hejare på växtfärg och salongens outnämnda ekofrisör, trots att han även älskar att arbeta med kreativa kemiska färger. Kunskap i massor besitter han alltså!


Simon är grym på blonda hår, balayage och galna färger plus har världens sötaste katter hemma som kanske inte alltid är världens snällaste och håller honom vaken på nätterna, tur att de är så söta då!


Simon


Frisör på Rådhusesplanaden 


Elina Andersson frisör i Umeå

Elina finns framöver enbart i vår nya systersalong i Thulehuset som heter Another Salon så vill du träffa henne får du boka din tid här.


Elina är en klippa i alla lägen och har koll på de senaste trenderna, älskar att färga långa hår och testa nya stylingtekniker som ingen annan förstår sig på. Hon arbetar mest på Rådhusesplanaden men tillbringar några måndagar i månaden på salongen på Teg.


Här har du en lugn och stillsam frisör som verkligen älskar sitt yrke och har koll på allt som händer i dagens snabba frisörvärld. Ny mirakelprodukt lanserad? Ny stylingteknik sprids på sociala medier? Sa du att det var en kurs i något nytt med ett ord som ingen kan uttala och stava rätt? Klart Elina sett det och dessutom kollat upp allt noga!


Elina är salongens utnämnda sociala medier chef som ser till att i alla fall det hon lägger ut ser supersnyggt ut!


För att kolla in hennes arbeten kan du följa henne på Instagram @byelinaandersson. 


Elina


Frisör på Another Salon

Johanna Norman frisör i Umeå

Jojjen är efter några år med mammaledigheter tillbaka på full tid och vi är såååå lyckliga! Eftersom hon bor på Teg så tillbringa hon nuförtiden alla dagar i veckan på vår salong på Tegsborg.


Sitt ungdomliga yttre till trots har Jojjen många år inom yrket, är mycket trendkänslig och har ett skarpt öga för stil och form. Hon är dessutom oerhört inspirerande med sin klädstil och sinne för detaljer. Hon är liksom ungdomens källa samtidigt som hon är den här kloka, visa gurun på salongen. Expressionistisk och minimalistisk på samma gång. Hur bär hon sig åt?


Enkla smarta lösningar, skarpa frisyrer med hög trendfaktor och perfekt finish är Jojjens stil, vill du ha en tidlös snygg frisyr? Vill du ha en lugn stund? Vill du ha hockeyfrilla eller Bowl Cut? Då är det Johanna du ska boka tid hos!


För att kolla in Johannas arbeten följ henne på Instagram @lovelyhairbyjo

Johanna, Jojjen


Frisör på Teg & Another Salon

Caroline Berggren frisör i Umeå

Caroline som tog en paus från frisöreriet för att fokusera på stickningen och jobba på Perssons Garn längtade tillbaka till vårt roliga yrke så mycket att hon nu jobbar varje vardagsmorgon på salongen på Teg innan hon går iväg för att arbeta i garnafärren, en perfekt kombo av kreativitet!


Här har vi en pratglad, färgstark och ljudlig frisör som gillar enkla lösningar på svåra problem, som skapar galna färger och snygga frisyrer och som bestämmer vad just du passar i.


Vill du se vad hon pysslar med på sitt andra jobb hittar du henne på Instagram som @knitcarolineknit och på @perssons_garn

Caroline


Frisör på Teg & Another Salon

Jenny Janse Frisörkollektivet

Sofia är vår ekofrisör som när hon inte är hos oss på Teg driver eget företag under namnet Syrran & Anden där.


När hon inte gör hembesök eller tar emot kunder i sin bagarstuga ute i Hössjö så kan du boka tid hos henne i vår salong på Tegsborg, mestadels på tisdagar.


Sofia arbeter som ekologisk frisör med växtfärg/örtfärg och med ekologiska produkter. Alla kan boka tid hos henne för till exempel en klippning men vill du färga håret görs det enbart med växter!


Vill du veta mer om Sofia eller boka tid för t.ex. ett hembesök se hennes egen hemsida: syrranochanden.se


För att spana in vad Sofia håller med kan du följa henne på Instagram @syrranochanden

Sofia


Ekofrisör på Teg

Jenny Janse Frisörkollektivet

Rakel är vårt senaste tillskott som blev klar frisör från Dragonskolans frisörprogram i juni 2022.


Nu arbetar Rakel heltid hos oss på båda våra salonger för att skaffa erfarenhet och för att snart kunna ta sitt gesällbrev och bli helt klar som frisör! Du kan boka alla typer av frisörbehandlingar hos Rakel och du har 30% rabatt på ordinarie pris t.o.m. 1/12/2022, efter det blir det 20% fram till våren 2023. 


Rakel är lugn och behaglig som person och tar sig an alla typer av jobb med entusiasm och kunskap, när hon inte klipper så tycker hon om att springa, långt, gärna maraton och vi andra är avundsjuka på denna uthållighet hon har!


Hon har även en fabless för vackra och unika flätor och uppsättningar så vill du få inspiration kan du spana in hennes Instagram @hairstyles.rakelRakel


Frisörtrainee på Teg & Another Salon

Jenny Janse Frisörkollektivet

Jenny är salongernas ägare som för många år sedan var mycket på salongen på Rådhusesplanaden och hyrde källaren åt sin webbutik Swedish Beauty Factory med ekologisk skönhet, så chansen är stor att du faktiskt redan träffat henne (fast frisörer byter ju frisyr så ofta så hon ser nog inte alls likadan ut)! Dessutom har hon för en herrans massa år sedan jobbat med både Anca, Malin, Caroline och Johanna på en annan salong.


Swedish Beauty Factory drivs numer av andra peppiga personer som tagit över och Jenny ägnar sig helt åt att sköta om salongerna och allt vad det innebär men lite då och då kan hon dyka upp med saxen i hand, dessutom har vi ju faktiskt en webbutik också om än så liten på www.skonhetskollektivet.se


Hållbarhet, företagande och att skapa arbetsplatser där alla trivs är det Jenny brinner för mest av allt och så finns det såklart lite sidoprojekt för denna drivna entreprenör!

Jenny


Ägare 

Eva-Lotta Rinzén spaterapeut Umeå

Angelica driver eget företag som hudterapeut, massör och fransstylist och flyttar in en trappa ner hos oss 1/11/2022.


Hos henne kan du boka tid för ekologisk ansiktsbehandling med Maria Åkerbergs produkter, klassisk massage, Yumi Lashes och fransförlängning, inom kort kommer hon även erbjuda vaxning.


Angelica tror på på att ge människor tid för återhämtning genom att erbjuda olika typer av kroppsbehandlingar utifrån vem du är. Alla behandlingar utförs med produkter som är snälla för oss människor och den natur vi lever i. 


Boka tid hos Angelica gör du på hennes egen sida.


Bok tid hos Angelica här > 


Instagram @angelicashudvard

Angelica


Hudterapeut / Massör / Yumi Lashes / Fransstylist

Jenny Janse Frisörkollektivet

Linda är en sprudlande glad person som är så full av energi att vi blir helt lyckliga när hon kommer in och tar kunder hos oss!


Linda driver eget företag som massör och arbetar som medicinsk massageterapeut med inriktning på lymf/bindvävsmassage.  


Om du vill boka tid hos Linda gör du det på hennes egna bokningssida, inte på vår. 


Boka massagetid hos Linda här >


Instagram @tonus_massage_friskvard

Linda


Massör

Genom åren har många fantastiska personer funnits i vår salong och lämnat avtryck både i vårt gäng,

vår identitet och bland våra kunder. Vill du hitta någon av dem hjälper vi dig gärna!Eva-Lotta - Skalar ner sin verksamhet och har flyttat den hem till Egnahemsvägen 19. www.evri-ekologisk-hudvard-massage


Linda - Finns nu på Polarkliniken på Västra Norrlandsgatan 17, 1 trappa upp med sitt företag wholesome.nu. 


Annica - Finns nu på heltid i Robertsfors där hon bor. Dit tog hon med sig Frisören & Kreatören logotypen och öppnade en likadan salong. Vill du boka tid hos henne besök www.frisorenkreatoren.se


Julia A - Har bytt yrke helt men dyker upp ibland för att bli fin i håret och hänga med oss eller klippa sin familj.


Julia J - Denna underbara frisör fick vi under en tid låna från Beauty Factory men hon har nu bestämt sig för att det är dags att prova på något helt annat.


Pia Stylist - Pia driver en egen salong och mer om den kan du läsa på piastylist.se