Om oss

OM OSS


Hos oss hittar du Umeås bästa frisörer, ett glatt & kreativt gäng som älskar sitt yrke! Alla har godkända utbildningar &yrkesbevis och vi utbildar oss & inspireras kontinuerligt tillsammans.


Från januari 2022 kan du även besöka oss på Tegsplan 1A då vi tar över Salong Söder på Tegsborg! Det betyder bland annat att vi får det luftigare i salongen på stan då vi kan dela upp oss på två ställen, perfekt i pandemitider. Vi kommer att erbjuda samma tjänster, produkter och inspiration i båda våra salonger men såklart kommer varje salong formas efter de unika kreatörer som jobbar just där!


En trappa ner i salongen på Rådhusesplanaden hittar du även Hudkollektivet som består av Linda och Eva-Lotta som erbjuder ansiktsbehandlingar, massage, vaxning, Yumi Lashes & mycket mer.


Vi älskar att göra dig fin från topp till tå!

Malin Källberg frisör i Umeå

Malin grundade tillsammans med Anca den framgångsrika salongen KällbergElmberg som sedan blev Frisören & Kreatören och nu heter Frisörkollektivet.


Malin är numera färdiutbildad frisörlärare och finns på salongen på heltid och självklart är hon ivrig att omsätta sina kunskaper i praktiken så snart har vi nog en trainee eller elev på plats!


Till vardags står Malin med sina stamkunder dagarna i ända och om du vill ha en tid hos denna duktiga frisör måste du vara ute i god tid. Kreativt tänk med smarta och vackra lösningar är Malins melodi. Musik är också en stor del av hennes liv så när hon får styra högtalarna på salongen blir det svängigt på oväntade sätt!


Malin Källberg


Frisör på Rådhusesplanaden / Frisörlärare

Ulrika Löwgren frisör i Umeå

Ulrika är salongens skarpa frisör med vassa saxar som är den som ser till att vi andra inte svävar iväg alldeles för mycket i stora visioner och magiska drömmar.


Ullis är den som ansvarar för noggrannhet och disciplin med hjärtat på rätt ställe och har i alla år fått förnyad post som salongens Idrottsminister, ett uppdrag som endast är för de tuffaste då samtliga kollegor till henne är fenomenalt engagerade, ett tag, tills lämplig ursäkt kommer och Ulrika får ta ett omtag.


Här har vi en frisör som även hon spenderar dagarna med sina trogna stamkunder så planera ditt besök hos Ullis noga om du vill få en tid. Skarpa linjer, klassiska former och snygga färger är Ullis grej, allt med ett perfekt avslut för ordet slarv finns inte i denna proffsiga frisörs vokabulär.


Ulrika, Ullis


Frisör på Rådhusesplanaden / Idrottsminister

Johanna Norman frisör i Umeå

Jojjen är efter några år med mammaledigheter tillbaka på full tid och vi är såååå lyckliga!


Sitt ungdomliga yttre till trots har Jojjen många år inom yrket, är mycket trendkänslig och har ett skarpt öga för stil och form. Hon är dessutom oerhört inspirerande med sin klädstil och sinne för detaljer. Hon är liksom ungdomens källa samtidigt som hon är den här kloka, visa gurun på salongen. Expressionistisk och minimalistisk på samma gång. Hur bär hon sig åt?


Enkla smarta lösningar, skarpa frisyrer med hög trendfaktor och perfekt finish är Jojjens stil, vill du ha en tidlös snygg frisyr? Vill du ha en lugn stund? Vill du ha hockeyfrilla eller Bowl Cut? Då är det Johanna du ska boka tid hos!


Johanna, Jojjen


Frisör på Rådhusesplanaden & Tegsborg / Stilguru

Elina Andersson frisör i Umeå

Elina började hos oss i Maj 2020 och kom då från Beauty Factory där hon jobbat i många år. Hon är en klippa i alla lägen och har koll på de senaste trenderna, älskar att göra balayage och testa nya stylingtekniker som ingen annan förstår sig på. Hon arbetar enbart med ammoniakfri hårfärg från O&M samt växtfärg för de som vill ha en ekofrisör.


Här har du en superduktig frisör som verkligen älskar sitt yrke. Hon arbetar även med att sminka, styla och sätta in Hairtalk löshår och hon har koll på allt som händer i dagens snabba frisörvärld. Ny mirakelprodukt lanserad? Ny stylingteknik sprids på sociala medier? Sa du att det var en kurs i något nytt med ett ord som ingen kan uttala och stava rätt? Klart Elina sett det och dessutom kollat upp allt noga!


Hos Elina blir alla fina i håret, kille som tjej. En trevlig och utåtriktad person som inte pratar i onödan och som är en hejare på att se vad just du passar i. Om du är redo för en ny frisyr eller bara vill fixa till din gamla så är Elina din nya frisör.


Elina


Frisör på Rådhusesplanaden / Löshår / Ekofrisör

Simon Jäde Lindberg frisör i Umeå

En kreativ och sprudlande frisör som gillar utmaningar och hittar lösningar på det mesta!


Blev inte den rosa färgen som du tänkt? Ville du ha löshår sa du? Kanske avsluta besöket med en sminkning? Då är Simon din frisör! Dessutom är han en hejare på växtfärg och salongens outnämnda ekofrisör, trots att han även älskar att arbeta med kreativa kemiska färger. Kunskap i massor besitter han alltså!


Simon är grym på blonda hår, balayage och galna färger plus har världens sötaste katter hemma!


Simon


Frisör på Rådhusesplanaden / Fotograf / Löshår / Ekofrisör / Smink


Caroline Berggren frisör i Umeå

Caroline som tog en paus från frisöreriet för att fokusera på stickningen och jobba på Perssons Garn återkommer nu på vår nya salong på Tegsborg en kväll i veckan!


Vi är så glada att få vara med denna sprudlande, ljudliga och inspirerande varelse igen!


Här har vi en frisör som gillar enkla lösningar på svåra problem, som skapar galna färger och snygga frisyrer och som bestämmer vad just du passar i.


Vill du se vad hon pysslar med på sitt andra jobb hittar du henne på Instagram som @knitcarolineknit och på @perssons_garn

Caroline


Frisör på paus / Stickproffs / Sociala medier guru på Perssons Garn

Jenny Janse Frisörkollektivet

Jenny är salongens ägare som för många år sedan var mycket på salongen och hyrde källaren åt sin webbutik Swedish Beauty Factory med ekologisk skönhet, så chansen är stor att du faktiskt redan träffat henne (fast frisörer byter ju frisyr så ofta så hon ser nog inte alls likadan ut)! Dessutom har hon för en herrans massa år sedan jobbat med både Anca, Malin, Caroline och Johanna på en annan salong.


Swedish Beauty Factory drivs numer av andra peppiga personer som tagit över och Jenny ägnar sig helt åt att sköta om salongen och du ser henne även som ambassadör åt Sveriges Frisörföretagare där hon tar hand om Umeås frisörers seriositet och verkar för en seriös och bra frisörbransch. 


Hållbarhet är det Jenny brinner för mest av allt och hennes vision är att göra världens frisörer mer miljövänliga. 

Jenny


Ägare / Visionär / Frisörföretagarnas Ambassadör

Linda Meittinis hudterapeut i Umeå

Linda huserar en trappa ner hos Hudkollektivet där hon erbjuder resultatinriktade ansiktsbehandlingar från Dr. Schrammek och DMK Skincare, ekologiska ansiktsbehandlingar från c/o Gerd och Esse, massage, vaxning, sockring, Yumi Lashes fransbehandlingar och Alkaline Wash, listan är lång och den fylls på hela tiden eftersom Linda älskar att vidareutbilda sig!

 

Linda har varit verksam inom hudvård och massage i sju år, bland annat på en stor hudklinik i Umeå. Hon älskar att lösa hudproblem och har valt att satsa på behandlingar som bland annat reducerar acneärr, rynkor och andra skönhetsproblem. Hon arbetar med produkter som är så rena som möjligt från giftiga kemikalier och har även en del behandlingar som är helt ekologiska. 


Linda trorpå att arbeta inifrån och ut och ser därför även till kost och livsstil som hjälp till lösningar på dina hudproblem.


Läs mer om Linda och hennes behandlingar på wholesome.nu >


Linda


Hudterapeut / Massör / Vaxning / Yumi Lashes

Eva-Lotta Rinzén spaterapeut Umeå

Eva-Lotta huserar även hon en trappa ner hos Hudkollektivet där hon erbjuder ekologiska ansiktsbehandlingar från Lakshmi, massage, vaxning och inom kort, Yumi Lashes fransbehandlingar och sockring.


Eva-Lotta är utbildad på hud-, och spaterapeut med ekonaturlig inriktning samt friskvårdsmassör och ger dig en skön stund i en avkopplande atmosfär. Hon arbetar i huvudsak med Lakshmis ekologiska produkter som baseras på Ayurveda så du som vill leva hållbart och ekologiskt kommer att hitta hem här.Eva-Lotta


Hudterapeut / Massör / Vaxning / Yumi Lashes

Genom åren har många fantastiska personer funnits i vår salong och lämnat avtryck både i vårt gäng,

vår identitet och bland våra kunder. Vill du hitta någon av dem hjälper vi dig gärna!Annica - Finns nu på heltid i Robertsfors där hon bor. Dit tog hon med sig Frisören & Kreatören logotypen och öppnade en likadan salong. Vill du boka tid hos henne besök www.frisorenkreatoren.se


Julia A - Har bytt yrke helt men dyker upp ibland för att bli fin i håret och hänga med oss eller klippa sin familj.


Julia J - Denna underbara frisör fick vi under en tid låna från Beauty Factory men hon har nu bestämt sig för att det är dags att prova på något helt annat.


Sofia / Syrran & Anden - Arbetar som ekofrisör på heltid på lite olika platser. Vill du hitta Sofia besök syrranochanden.se


Pia Stylist - Pia driver en egen salong och mer om den kan du läsa på piastylist.se