Mer om hårfärg

FÄRGA HÅRET


På våra salonger i Umeå hittar du ett gäng kreativa frisörer som alla älskar att färga hår!

Just att färga hår var något vi alla minns att vi gick och längtade efter att få lära oss när vi gick på frisörskolan, något som verkade så roligt att det kändes som att lärarna drog ut på att lära ut det med flit, ungefär som att sitta och vänta på tomten på julafton!


Hos oss har vi många frisörer med olika spetskompetenser, alla besitter samma gedigna grundutbildning och har genom åren utvecklats åt olika håll med fokus på olika saker, tekniker och produkter vilket gör att vi i vårt färgblandningsrum har flera olika typer av färg med allt från en färg som fungerar som 'vanlig' kemisk färg med ammoniak till växtfärg samt ammoniakfri färg som även är utan PPD och Resorcinol, gemensamt för alla produkter vi arbetar med är att vi valt med omsorg och premierat företag som arbetar hållbart och miljövänligt före företag som inte bryr sig. 


Det är med stor glädje vi kan erbjuda flera olika alternativ till färgning, du behöver inte veta innan du kommer vad just du vill göra men om du vill veta mer kan du läsa vidare.


När du kommer till oss kommer din frisör att bestämma vilken av färgerna som passar bäst med tanke på vad just du vill göra, men om du har önskemål säg till när du bokar din tid. Det är heller inte alla frisörer hos oss som arbetar med alla typer av färger.

HÅRFÄRG

Ammoniakbaserad hårfärg presterar på det sätt vi lärt oss i skolan, inga överraskningar här inte, den gör det vi vill att den ska göra utan tjafs och det är just därför detta fortsatt är den vanligaste typen av hårfärg som många frisörer arbetar med idag.


En ammoniakfärg kan ljusa upp håret mycket, den kan täcka grå hårstrån enkelt och den arbetar snabbt. Här har vi alla möjligheter att skapa exakt vad vi vill utan begränsningar och det är de här sista meningarna som gör att den fortsätter vara många frisörers favorit.


Våra ammoniakbaserade hårfärger kommer från:


- Davines (Mask, är även PPD-fri och koldioxidneutral med gediget miljötänk och minsta möjliga mängd ammoniak)

- Schwarzkopf (enbart blekning).


AMMONIAKFRI HÅRFÄRG

Ammoniakfri hårfärg är en skonsammare typ av kemisk hårfärg som gör nästan allt som en ammoniakfärg kan göra, men med skillnaden att man ersatt ammoniaken med ett ämne som heter MEA, det är fortfarande stark kemi men det är skonsammare mot håret, huden och luftvägarna.


Den här typen av hårfärg öppnar hårstråna på ett skonsammare sätt vilket gör att de skadas mindre under färgningsprocessen, den har också lite längre verkningstid och man kan inte ljusa upp håret det sista steget som en ammoniakfärg klarar av. Men den kan i princip göra allt en frisör vill att hårfärg ska göra så det här ett perfekt alternativ för dig som vill ha en skonsammare hårfärg som är bättre för hud, hår, luftvägar och miljö.


Våra ammoniakfria färger

kommer från:


- Davines (A New Color och View)

- Original & Mineral (O&M färgen är även fri från PPD och Resorcinol)


VÄXTFÄRG

Växtfärg är ett naturligt sätt att färga ditt hår vilket gör det till det skonsammaste för hår, hud och luftvägar.


Det knepiga med växtfärg är att vi inte kan lova ett resultat på samma sätt som med kemisk färg eftersom det är ett naturligt material som istället för att öppna upp ditt hårstrå och förändrar färgen inifrån, lägger sig som ett skyddande lager utanpå och ger en ny dimension av färg. Den här dimensionen färg är ett resultat av den färg du har under samt andra faktorer och kan inte förutspås till 100%, däremot kan vi oftast ge dig det resultat du önskar.


Du som vill få håret färgat med växtfärg bör veta att vi inte kan ljusa upp håret speciellt mycket, vi kan inte garantera något slutresultat och själva känslan på färgen är en helt annan än med kemisk färg så slår man in på växtfärgsbanan måste man vara medveten om att det är något helt annat än kemisk färg.


Våra växtfärger kommer från FriEkosör och GreenHeads.