Om oss

OM OSS


Hos oss hittar du ett glatt & kreativt gäng frisörer som älskar sitt yrke! Alla har godkända utbildningar &yrkesbevis och vi utbildar oss & inspireras kontinuerligt tillsammans.

En trappa ner hittar du även Hudkollektivet som består av Linda och Eva-Lotta som erbjuder ansiktsbehandlingar, massage, vaxning, Yumi Lashes & mycket mer.


Vi älskar att göra dig fin från topp till tå!

Ulrika är salongens skarpa frisör med vassa saxar som är den som ser till att vi andra inte svävar iväg alldeles för mycket i stora visioner och magiska drömmar.


Ullis är den som ansvarar för noggrannhet och disciplin med hjärtat på rätt ställe och har i alla år fått förnyad post som salongens Idrottsminister, ett uppdrag som endast är för de tuffaste då samtliga kollegor till henne är fenomenalt engagerade, ett tag, tills lämplig ursäkt kommer och Ulrika får ta ett omtag.


Här har vi en frisör som är kreativ ända ut i fingerspetsarna och idrotten har även sin plats hemmavid då hon är en engagerad förälder till aktiva barn. Lockar till sig de mest äventyrliga av kunder och har förvånansvärt många av dem som kommer med kryckor, har en fäbless för gips och en förbannat bra historia att berätta om senaste guidningen i alperna.


Ulrika, Ullis


Frisör / Kreatör / Idrottsminister

Caroline är fortfarande föräldraledig men jobbar just nu varje lördag, tiderna går såklart åt snabbt eftersom de är få så boka i god tid!


Hon är vår Amazon vår Caroline. För ingen kan strida så för det som är rätt istället för fel och avväpna den mest trångsinta varelse med sitt skratt.


Har du inte sett Caroline så har du nog förmodligen hört henne för hon skrattar mest, jämt. Hon har så roligt med sina kunder så vi andra ibland ber om ursäkt och mumlande säger till våra kunder att,- vill du ha en rolig frisör så kan du ju alltid boka Caroline till nästa gång. Caroline står för flest andelar uttrycksfulla kunder i färg och form, färgstarkt och mycket karaktär så känner du för lite liv i luckan så är hon veckans lucköppnare, alla dagar i veckan.


När Caroline inte charmar kunder på salongen så bygger hon gärna hus. Nu snackar vi inte lego eller SimCity utan boningshus. Är precis som sin vän Anca och gör ingenting direkt lagom utan köper hon katt blir det två, ska hon ta ner ett träd så kommer en skotare och tar ut i kubik. Fyller på med energi genom hästar, familj och ritningar på planlösningar.

Caroline


Frisör / Kreatör / Livsnjutare och levande lexikon

Malin Källberg


Frisör / Blivande frisörlärare

Malin grundade tillsammans med Anca den framgångsrika salongen KällbergElmberg som sedan blev Frisören & Kreatören och nu heter Frisörkollektivet.


Malin kombinerar sina timmar med kunder i salongen med att utbilda sig till frisörlärare och gör under hösten 2020 och våren 2021 praktik ett par dagar i veckan på Dragonskolans frisörprogram, så spännande! 


Där de nya teknikerna och trenderna slår ton så är Malin direkt där och fångar upp dem och gör dem till sin egna melodi och vi andra kan glatt nynna med i refrängen även fast vi ibland inte hunnit med att uppfatta vad de egentligen sjunger om. ;) 


I Malin bor en jazzsångerska som ibland pyser ut när ett bra beat ljuder ur högtalarna, både på jobbet eller hemma och hemma råder alltid något projekt, är det inte en ny färg på väggarna i köket så är det en hylla, vrå eller skåp som behöver fixas till så där precist som hon vill ha det. Enda gången vi vet att hon är ute på djupt vatten är när hon målar ett vågat hav i sonens rum. Hon är en frisk fläkt helt enkelt som gärna aktiverar sig och familjen ute i ur och skur.


Simon


Frisör / Fotograf / Tabitha James Kraan Ambassadör / Löshår / Ekofrisör / Smink


Det började med en PRAO-plats inför valet av gymnasiet en vecka i december 2012. Några år senare stundade slutspurt på utbildningen och Simon var åter till där allt började, efter gesällen var det dags att flyga, testa vingarna och som han fått överblick av att vara på hög höjd.


Nu jobbar han sida vid sida med oss för tredje gången och känslan av att få hem vår Simon är kärleksfullt på ett så där omfamnande vis. Nu kanske somliga tro att vi anställt en ung, fräsch, uppfriskande frisör för att blända er så ni inte ser hur vi andra åldrats en aning... icket. Simon är precis den vi längtat efter! Kreativ och sprudlande.


Innan vi fått till ett porträtt av Simon så valdes en ganska talande bild, för prunkande och klorofyll-tätt är det hemma hos Simon. Grönt är skönt och varför inte gro ordentligt om man lix känner för det? Andra intressen förutom att själv göra sjukt snygga naglar på sig själv är fotokonsten, vilken skärpa och att vara just skarp i sitt yrke så är Simon grym på blonda hår, Balayage och Crazy Colors.


Elina började hos oss i Maj 2020 och är en klippa i alla lägen. Hon har koll på de senaste trenderna och älskar att göra balayage och testa nya stylingtekniker som ingen annan förstår sig på. Hon arbetar enbart med ammoniakfri hårfärg samt örtfärg när det kommer till det kreativa skapandet i hårets material. 


Här har du en superduktig frisör som verkligen älskar sitt yrke. Hon arbetar även med att sminka, styla och sätta in Hairtalk löshår och hon har koll på allt som händer i dagens snabba frisörvärld.


Hos Elina blir alla fina i håret, kille som tjej. En trevlig och utåtriktad person som inte pratar i onödan och som är en hejare på att se vad just du passar i. 


Om du är redo för en ny frisyr eller bara vill fixa till din gamla så är Elina din nya frisör.


Elina


Frisör / Nytänkare / Smink / Löshår / Ekofrisör

Johanna, Jojjen


Frisör / Renovatör

Jojjen är efter några år med mammaledigheter tillbaka på full tid och vi är såååå lyckliga!


Sitt ungdomliga yttre till trots har Jojjen många år inom yrket, är mycket trendkänslig och har ett skarpt öga för stil och form. Hon är dessutom oerhört inspirerande med sin klädstil och sinne för detaljer. Hon är liksom ungdomens källa samtidigt som hon är den här kloka, visa gurun på salongen. Expressionistisk och minimalistisk på samma gång. Hur bär hon sig åt?


Vi börjar tro att vi har ett nybyggar-virus på salongen då Jojjen är senast ut i skaran kollegor att köpa relativt fallfärdigt för att bygga upp ett iögonfallande vackert litet hem i det norrländska inlandet. Kanske blir det hon som startar upp en liten filial i Åsele? Hon tangerar på Carolines mästarbrev i bygge så snart har vi tre byggdamer på vårt bygge som kan ge er svar på det mesta från sund grund till stock och nock.


Jenny är salongens nya ägare som för många år sedan var mycket på salongen och hyrde källaren åt sin webbutik Swedish Beauty Factory med ekologisk skönhet, så chansen är stor att du faktiskt redan träffat henne (fast frisörer byter ju frisyr så ofta så hon ser nog inte alls likadan ut)! Dessutom har hon för en herrans massa år sedan jobbat med både Anca, Malin, Caroline och Johanna på en annan salong.


Swedish Beauty Factory drivs numer av andra peppiga personer som tagit över och Jenny ägnar sig helt åt att sköta om salongen och du ser henne även som ambassadör åt Sveriges Frisörföretagare där hon tar hand om Umeås frisörers seriositet och verkar för en seriös och bra frisörbransch. 


Hållbarhet är det Jenny brinner för mest av allt och hennes vision är att göra världens frisörer mer miljövänliga. 

Jenny


Ägare / Visionär / Frisörföretagarnas Ambassadör

Linda huserar en trappa ner hos Hudkollektivet där hon erbjuder resultatinriktade ansiktsbehandlingar från Dr. Schrammek och DMK Skincare, ekologiska ansiktsbehandlingar från c/o Gerd och Esse, massage, vaxning, sockring, Yumi Lashes fransbehandlingar och Alkaline Wash, listan är lång och den fylls på hela tiden eftersom Linda älskar att vidareutbilda sig!

 

Linda har varit verksam inom hudvård och massage i sju år, bland annat på en stor hudklinik i Umeå. Hon älskar att lösa hudproblem och har valt att satsa på behandlingar som bland annat reducerar acneärr, rynkor och andra skönhetsproblem. Hon arbetar med produkter som är så rena som möjligt från giftiga kemikalier och har även en del behandlingar som är helt ekologiska. 


Linda trorpå att arbeta inifrån och ut och ser därför även till kost och livsstil som hjälp till lösningar på dina hudproblem.


Läs mer om Linda och hennes behandlingar på wholesome.nu >


Linda


Hudterapeut / Massör / Vaxning / Yumi Lashes

Eva-Lotta huserar även hon en trappa ner hos Hudkollektivet där hon erbjuder ekologiska ansiktsbehandlingar från Lakshmi, massage, vaxning och inom kort, Yumi Lashes fransbehandlingar och sockring.


Eva-Lotta är utbildad på hud-, och spaterapeut med ekonaturlig inriktning samt friskvårdsmassör och ger dig en skön stund i en avkopplande atmosfär. Hon arbetar i huvudsak med Lakshmis ekologiska produkter som baseras på Ayurveda så du som vill leva hållbart och ekologiskt kommer att hitta hem här.Eva-Lotta


Hudterapeut / Massör / Vaxning / Yumi Lashes

Genom åren har många fantastiska personer funnits i vår salong och lämnat avtryck både i vårt gäng,

vår identitet och bland våra kunder. Vill du hitta någon av dem hjälper vi dig gärna!Annica - Finns nu på heltid i Robertsfors där hon bor. Dit tog hon med sig Frisören & Kreatören logotypen och öppnade en likadan salong. Vill du boka tid hos henne besök www.frisorenkreatoren.se


Julia A - Har bytt yrke helt men dyker upp ibland för att bli fin i håret och hänga med oss eller klippa sin familj.


Julia J - Denna underbara frisör fick vi under en tid låna från Beauty Factory men hon har nu bestämt sig för att det är dags att prova på något helt annat, hon har gått och blivit student på heltid! 


Sofia / Syrran & Anden - Arbetar som ekofrisör på heltid på lite olika platser. Vill du hitta Sofia besök syrranochanden.se


Pia Stylist - Pia driver en egen salong och mer om den kan du läsa på piastylist.se